Violet
Dethi

Tin tức thư viện

Khắc phục hiện tượng không xuất hiện menu Bộ công cụ Violet trên PowerPoint và Word

12099162 Kính chào các thầy, cô. Khi cài đặt phần mềm , trên PowerPoint và Word sẽ mặc định xuất hiện menu Bộ công cụ Violet để thầy, cô có thể sử dụng các tính năng đặc biệt của phần mềm ngay trên PowerPoint và Word. Tuy nhiên sau khi cài đặt phần mềm , với nhiều máy tính sẽ...
Xem tiếp

Quảng cáo

Hỗ trợ kĩ thuật

Liên hệ quảng cáo

  • (024) 66 745 632
  • 096 181 2005
  • contact@bachkim.vn

Tìm kiếm Đề thi, Kiểm tra

39 đề thi tuyển sinh 10 các năm

Wait
  • Begin_button
  • Prev_button
  • Play_button
  • Stop_button
  • Next_button
  • End_button
  • 0 / 0
  • Loading_status
Nhấn vào đây để tải về
Báo tài liệu có sai sót
Nhắn tin cho tác giả
(Tài liệu chưa được thẩm định)
Nguồn:
Người gửi: Đỗ Văn Bình
Ngày gửi: 20h:33' 15-11-2020
Dung lượng: 115.5 KB
Số lượt tải: 695
Số lượt thích: 0 người
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
NGHỆ AN

KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10
TRUNG HỌC PHỔ THÔNG NĂM HỌC 2020 - 2021
MÔN: TIẾNG ANH
Đề thi có: 04 trang
Thời gian làm bài: 60 phút, Không kể thời gian giao đề


_________________________________________________________________________

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Football, or soccer in the U.S, dates back to 2500 B.C with the Chinese game of tsu chu. The sport we know today originated from Britain. Today, more than 120 million players over the globe participate in the game, making soccer the world’s sport.
So, why is soccer so popular? Maybe it’s the feeling that the team on the field is your team; their win is your victory, and their loss is your defeat. Or maybe it is the game’s international quality. In countries like France. England, Spain. Brazil, major teams have players from many different nations, and these clubs now have fans all over the world. Or perhaps it’s the promise of great wealth. A number of professional soccer players, including Cameroon’s Samuel Bto o and Portugal`s Cristiano Rolnado. come from poor families. Today, both of these players make millions of euros every year.
However, ultimately, the main reason for its universal appeal may be this. It’s a simple game. It can be played anywhere with anything - a ball, a can. or even some bags tied together. And anyone can play it.
In the mid-1800s, European colonists brought the game to Africa, Early matches were first played in the South African cities of Cape Town in 1862: Today, some of the game’s best players come from African nations and all over the continent, thousands of soccer academies now recruit boys from poorer cities and towns to play the game, l heir dream is to join a national team or one of the big clubs in Europe someday. For some, the dream comes true, but for most, it doesn’t.
Câu 1. What is the main topic of the passage?
A. I low African soccer began B. The history` of soccer
C. The popularity of soccer D. Soccer clubs
Câu 2. According to the passage, where did the sport football or soccer that we know today originate from?
A. Britain B. America C. Portugal D. China
Câu 3. In the second paragraph, which of these is NOT given as a possible reason for soccer`s popularity?
A. The possibility of earning more money
B. The number of soccer games shown on TV
C. Well-known players from many different countries
D. The team spirit among players
Câu 4. What does the author mean by "It`s a simple game." in paragraph 3?
A. The rules are not difficult for people to understand.
B. You can play it anywhere with anything.
C. `There are many local versions of soccer.
D. You need to have the ability to play football well.
Câu 5. What does the word “some” in the last sentence of the paragraph 4 to refer?
A. cities and towns B. poor boys C. national teams D. big clubs

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the options that best completes each of the following exchanges.
Câu 6. Lee: “How about giving me a hand?”
Jack: “__________”
A. Not yet B. I promise
C. Sure, I’m glad to help you D. You’re welcome
Câu 7. Kate: “__________”
Mary: “Don’t worry about it”
A. Thank you for inviting me B. Sorry for coming late
C. Could you do me a favor? D. Do you need any help?


Câu 8. Tom: “Where can we meet for dinner?”
Jane: “__________”
A. At this time tomorrow B. I know
C. It’s up to you D. I do not to meet you
Câu 9. Nick: “Let’s go to school by bike instead of motorbike!”
Mike: “__________”
A. Good idea B. No, I don’t C. Why’s that? D. I need it

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Câu 10. Let’s take this road. It is__________ way to the city.
A. shorter B. short C. the shortest D. a shortest
Câu 11
 
Gửi ý kiến