Violet
Dethi

Tin tức thư viện

Khắc phục hiện tượng không xuất hiện menu Bộ công cụ Violet trên PowerPoint và Word

12099162 Kính chào các thầy, cô. Khi cài đặt phần mềm , trên PowerPoint và Word sẽ mặc định xuất hiện menu Bộ công cụ Violet để thầy, cô có thể sử dụng các tính năng đặc biệt của phần mềm ngay trên PowerPoint và Word. Tuy nhiên sau khi cài đặt phần mềm , với nhiều máy tính sẽ...
Xem tiếp

Quảng cáo

Hỗ trợ kĩ thuật

Liên hệ quảng cáo

  • (024) 66 745 632
  • 096 181 2005
  • contact@bachkim.vn

Tìm kiếm Đề thi, Kiểm tra

ĐỀ KSCL THI TNTHPT

Wait
  • Begin_button
  • Prev_button
  • Play_button
  • Stop_button
  • Next_button
  • End_button
  • 0 / 0
  • Loading_status
Nhấn vào đây để tải về
Báo tài liệu có sai sót
Nhắn tin cho tác giả
(Tài liệu chưa được thẩm định)
Nguồn:
Người gửi: Đỗ Văn Bình (trang riêng)
Ngày gửi: 17h:07' 04-07-2022
Dung lượng: 71.5 KB
Số lượt tải: 253
Số lượt thích: 0 người
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
TRƯỜNG THPT……………..
(Đề thi gồm. 05 trang)
KỲ THI TỐT NGHIÊP PHỔ THÔNG TRUNG HỌC NĂM 2021
Bài thi: NGOẠI NGỮ; Môn thi: TIẾNG ANH 012
Thời gian làm bài. 60 phút, không kể thời gian phát đề

Họ và tên thí sinh:……………………………………………………………………. SBD:…………………………

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 01. A. paddy B. hand C. late D. valid
Question 02. A. promised B. realized C. opposed D. socialized

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.
Question 03. A. indoor B. damage C. despite D. canal
Question 04. A. generous B. extensive C. resources D. eternal

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.
Question 05. The kids__________ to get up this morning. It__________ and it was cold, and their bed was so warm.
A. don't want / is raining B. didn't want / rained
C. weren't wanting / rained D. didn't want / was raining
Question 06. Almost 50 per cent of cancer__________ are treated successfully.
A. sufferers B. patients C. victims D. invalids
Question 07. I don't know why you insist__________ blaming me__________ all my troubles.
A. on/ for B. in/ for C. at/ on D. over/ for
Question 08. The fifth generation computers, with artificial intelligence, __________ and perfected now.
A. developed B. have developed
C. are being developed D. will have been developed
Question 09. These trainers are the__________ article. Those others are just cheap imported copies.
A. real B. existent C. authentic D. genuine
Question 10. A love marriage, however, does not necessarily__________ much sharing of interests and responsibilities.
A. take over B. result in C. hold on D. keep to
Question 11. __________ of the brothers wants to give in. Both are as stubborn as mules.
A. None B. Either C. Neither D. Each
Question 12. They went out last night and really painted the town________ - they didn't come home until 5 a.m.
A. red B. blue C. white D. green
Question 13. We bought both sofas from__________ big furniture warehouse that's just off the motorway.
A. some B. the C. a D. 0 (zero article)
Question 14. It is__________ that you are cordially invited to attend.
A. at our annual wine-tasting evening B. on our annual wine-tasting evening
C. in our annual wine-tasting evening D. our annual wine-tasting evening
Question 15. The doctor advised me not to take_________ so much work in the future.
A. to B. on C. after D. over
Question 16. When my parents traveled to Singapore, they bought me a__________ piano on my birthday.
A. precious grand ancient wooden B. wooden grand ancient precious
C. precious ancient grand wooden D. ancient grand precious wooden
Question 17. Strangely, no one believed us when we told them we'd been visited by a creature from Mars, __________?
A. didn't we B. did we C. did they D. didn't they
Question 18. Urbanization has resulted in__________ problems besides the benefits.
A. vary B. various C. variety D. variability

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 19. Rather than assuming responsibility for explaining corporate losses, the CEO passed the buck to his CFO to explain the downturn.
A. denied responsibilities
B. shifted the responsibility for something to someone else
C. made someone responsible for a problem that you should deal with
D. shouldered the blame
Question 20. It is believed that conflicts between parents and children can be resolved by means of heart-to-heart talks.
A. harmony B. disagreements C. differences D. similarities

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 21. She must have gotten up on the wrong side of the bed; normally she is very friendly, but she seems to be screaming at everyone today.
A. have a bad day from the moment it begins B. was in a bad mood
C. felt irritable D. all are correct
Question 22. The changing physical landscape reflected the shift to an urbanized society. Railroad terminals, factories, skyscrapers, apartment houses, streetcars, electric engines, department stores, and the increased pace of life were all signs of an emerging urban America.
A. position B. resource C. change D. returns

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
Environmental pollution is a term that refers to all the ways by which man pollutes his surroundings. Man dirties the air with gases and smoke, (23)________ the water with chemicals and other substances, and damages the soil with too many fertilizers and pesticides. Man also pollutes his surroundings in various other ways. For example, people ruin natural beauty by (24)________ junk and litter on the land and in the water. They operate machines and motor vehicles (25)________ fill the air with disturbing noise.
Environmental pollution is one of the most serious problems facing humankind today. Air, water and soil are necessary to the survival of all living things. Badly polluted air can cause illness, and (26)________ death. Polluted water kills fish and other (27)________ life. Pollution of soil reduces the amount of land that is available for growing food. Environmental pollution also brings ugliness to man's naturally beautiful world.

Question 23. A. poisons B. poisoned C. poisonous D. poisonously
Question 24. A. disposing B. filling C. using D. making
Question 25. A. that B. who C. when D. what
Question 26. A. therefore B. consequently C. even D. just
Question 27. A. water B. hydro C. coastal D. marine

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
Question 28. The survey shows that today's generation of young people generally get along well with their parents and appreciate the way they're being risen.
A. today's generation B. get along C. appreciate D. being risen
Question 29. His parents asked him to buy books which he found them useful and necessary for his study.
A. to buy B. them C. necessary D. study
Question 30. Neither the clerks nor the department manager are being considered for promotion this time.
A. nor B. department C. are D. for promotion
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
CDC strives to safeguard the health and improve the quality of life of all people with diabetes. Central to that effort is helping them prevent or reduce the severity of diabetes complications, including heart disease (the leading cause of early death among people with diabetes), kidney disease, blindness, and nerve damage that can lead to lower-limb amputations.
Diabetes self-management education and support (DSMES) programs help people meet the challenges of self-care by providing them with the knowledge and skills to deal with daily diabetes management; eating healthy food, being active, checking their blood sugar, and managing stress. These programs have been shown to reduce A1C levels (average blood sugar over the last 2 to 3 months), reduce the onset and severity of diabetes complications, improve quality of life, and lower health care costs.
Diabetes is about 17% more prevalent in rural areas than urban ones, but 62% of rural counties do not have a DSMES program. The use of tele-health (delivery of the program by phone, Internet, or videoconference) may allow more patients in rural areas to benefit from DSMES and the National DPP lifestyle change program. CDC funds state and local health departments to improve access to, participation in, and health benefit coverage for DSMES, with emphasis on programs that achieve American Association of Diabetes Educators accreditation or American Diabetes Association recognition. These programs meet national quality standards and may be more sustainable because of reimbursement eligibility. (Adapted from https://www.cdc.gov/)
Question 31. Which could be the best title for the passage?
A. Diabetes Complications and CDC's Response
B. Diabetes self-management education and support programs
C. Knowledge of A1C levels
D. American Association of Diabetes Educators
Question 32. The word “them” in paragraph 2 refers to_________.
A. programs B. people C. challenges D. skills
Question 33. Which of the following is NOT true about the skill to deal with daily diabetes management?
A. People should eat healthy food B. People should check blood sugar
C. It's important to work effectively D. It's important to manage stress
Question 34. The word “lower” in paragraph 2 mostly means_________.
A. borrow B. prepare C. approach D. reduce
Question 35. According to the passage, money that state and local health departments use to improve the effectiveness of DSMES is funded by_________.
A. A1C B. DSMES C. National DPP D. CDC

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
A two-time winner of People magazine's “Sexiest Man Alive” title (1995 and 2000), Pitt began dating Jennifer Aniston, star of the TV sitcom Friends, in 1998. Pitt and Aniston married on July 29, 2000, in Malibu, California. The couple announced their separation in January 2005, divorcing in October of that year.
Soon after their separation, Brad Pitt began dating Angelina Jolie, with the actress later revealing that the two developed feelings for each other on the set of Mr. and Mrs. Smith. In May 2006, the couple had a baby girl, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt. In July 2008, Pitt and Jolie had twins. a boy, Knox Leon, and a girl, Vivienne Marcheline. They also have three adopted children. Maddox, Pax Thien and Zahara.
The couple became engaged in 2012 and tied the knot in a private ceremony on August 23, 2014, in France. However, Jolie filed for divorce in September 2016, requesting sole physical custody of their six children.
The drama surrounding their contentious split played out the media, with Jolie in June 2018 reported to be in danger of losing custody due to her insistence on keeping the children from seeing their father. In August, Jolie filed court documents that claimed her estranged husband had “paid no meaningful child support since separation.” Pitt's legal team followed with their own filing in which they asserted that the actor had paid more than $1.3 million in bills for the family and helped his wife buy her current home through an $8 million loan.
The actor faced more legal problems that month when an attorney announced plans to sue Pitt's Make It Right Foundation on behalf of residents of an area of New Orleans that was devastated by Hurricane Katrina. The foundation built more than 100 “green” houses in 2008, and allegedly promised to return to make necessary fixes. The lawyer claimed his clients endured infrastructural issues and illnesses at their homes. (Adapted from https://www.biography.com/)
Question 36. Which is the most suitable title for the passage?
A. Pitt's personal life B. Brad Pitt and Angelina Jolie
C. Brad Pitt and his current home D. Pitt's Make It Right Foundation
Question 37. The word “They” in paragraph 2 refers to_________.
A. Mr. and Mrs. Smith B. Mrs. Smith and Shiloh Nouvel Jolie-Pitt
C. Pitt and Jolie D. Knox Leon and Vivienne Marcheline
Question 38. The word “custody” in paragraph 3 is closest in meaning to_________.
A. management B. combination C. insurance D. guardianship
Question 39. Pitt and Aniston spent_________ in a romantic relationship before first making a family.
A. two engagements B. two separations C. a moment D. two years
Question 40. Which statement is NOT true, according to the passage?
A. Pitt won People magazine's “Sexiest Man Alive” title in 1995 and 1998.
B. Brad Pitt began dating Angelina Jolie after separation with Jennifer Aniston.
C. Jolie wanted to divorce in September 2016.
D. Brad Pitt paid much money to support his children.
Question 41. The word “contentious” in paragraph 4 is closest in meaning to_________.
A. adventurous B. controversial C. emotional D. glamorous
Question 42. According to paragraph 4, why was Jolie in danger of losing custody of her children in 2018?
A. She played too much out the media. B. She asked for too much of money from Pitt.
C. She didn't let the children see their father. D. She helped her friend with an $8 million loan.
Question 43. According to the passage, why was Pitt's Make It Right Foundation sued?
A. Pitt didn't help people in the region during the Hurricane Katrina.
B. The foundation failed to fix the 100 houses as promised.
C. The 100 houses had to be fixed for too many times.
D. Pitt spent too much on infrastructure of these houses.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
Question 44. It wasn't her who you saw in her office last Friday because she she's been out of town for two weeks.
A. You needn't have seen her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.
B. You shouldn't have seen her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.
C. You can't have seen her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.
D. You mustn't have seen her in her office last Friday; she's been out of town for two weeks.
Question 45. “Everyone treated me unfairly”, she said.
A. She maintains to have been treated unfairly. B. She maintains to be treating unfairly.
C. She maintains that she had been treated unfairly. D. She maintains she was treated unfairly.
Question 46. He was working abroad, so he couldn't willingly help us with the project.
A. If he hadn't worked abroad, he would willingly have helped with us the project.
B. If it hadn't been for the fact that he was working abroad, he would willingly have helped us with the project.
C. Hadn't he been working abroad, he would willingly have helped us with the project.
D. Without working abroad, he could willingly help us with the project.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the option that best completes following exchanges.
Question 47. - York: “Are you going to your family reunion this Christmas holiday?"
- Yuri: “_________________________________.”
A. As a matter of fact, I don't mind it at all.
B. I do. I've been excited about it now.
C. However. My parents and I are going to take
D. You bet. All my uncles and aunts will take their children along, too.
Question 48. – Martial: "What's the problem, Harry?" -Young: “__________________________________.”
A. No problem B. No trouble at all
C. Thank you for asking me about it D. I can't remember where I left my glasses

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
Question 49. Mariah sings well. She writes good songs, too.
A. Mariah can either sing well or write good songs.
B. Mariah can neither sing well or write good songs.
C. Not only does Mariah sing well but she also writes good songs.
D. Not only does Mariah sing well but she write good songs as well.
Question 50. How about having these exercises finished before playing games?
A. I suggest you play games before finishing these exercise.
B. I suggest these exercises finish before we play games.
C. Let's play games before having these exercises finished.
D. I suggest playing games after having these exercises finished.
________HẾT________
CABADAACDBCACDBACBCCDAAAACDDBCABCDDACDDABCBCDBDDCD
ĐÁP ÁN
01 C
02 A
03 B
04 A
05 D
06 A
07 A
08 C
09 D
10 B
11 C
12 A
13 C
14 D
15 B
16 A
17 C
18 B
19 C
20 C
21 D
22 A
23 A
24 A
25 A
26 C
27 D
28 D
29 B
30 C
31 A
32 B
33 C
34 D
35 D
36 A
37 C
38 D
39 D
40 A
41 B
42 C
43 B
44 C
45 D
46 B
47 D
48 D
49 C
50 D
 
Gửi ý kiến