Banner-dethi-1090_logo1
Banner-dethi-1090_logo2

Tìm kiếm Đề thi, Kiểm tra

Quảng cáo

Hướng dẫn sử dụng thư viện

Hỗ trợ kĩ thuật

Liên hệ quảng cáo

  • (024) 66 745 632
  • 036 286 0000
  • contact@bachkim.vn

De Thi HSG cap truong

Nhấn vào đây để tải về
Hiển thị toàn màn hình
Báo tài liệu có sai sót
Nhắn tin cho tác giả
(Tài liệu chưa được thẩm định)
Nguồn:
Người gửi: Lâm Thụy Thiên Trang
Ngày gửi: 21h:27' 26-06-2008
Dung lượng: 34.5 KB
Số lượt tải: 737
Số lượt thích: 0 người
TRÖÔØNG CAO ÑAÚNG SÖ PHAÏM SOÙC TRAÊNG THI HOÏC SINH GIOÛI CAÁP TRÖÔØNG
TRÖÔØNG THÖÏC HAØNH SÖ PHAÏM SOÙC TRAÊNG Naêm hoïc: 2007-2008
----ooo----
Ñeà chính thöùc
Moân: Tieáng Anh lôùp 9
Thôøi gian laøm baøi: 60 phuùt
(Ñeà thi naøy coù 3 trang)
Section A: Vocabualary and Pronunciation: (2 marks)
I. Vocabulary:
Choose one best option A, B, C or D to complete each sentence.(1 mark)
1. Most orphans are bred in ________.
A. workhouses B. orphanages
C. poor-houses D. rich-houses
2. People who live in the suburbs but work in the city are called ________.
A. townfolks B. city-dwellers
C. towns people D. commuters
3. The man who is in black uniform and blows the whistle in a football match is the ________.
A. defender B. referee C. forward D. midfield link man.
4. Many people ________ their birthdays and their wedding anniversaries.
A. celebrate B. organize C. plan D. take place
5. I couldn`t find your number in the telephone __________.
A. department B. director C. directory D. inquiry
II. Pronunciation:
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group: (1 mark)
1. A. jeans B. styles C. students D. labels
2. A. north B. month C. south D. gather
3. A. helped B. discovered C. listened D. raised
4. A. problem B. love C. box D. hobby
5. A. school B. afternoon C. cook D. tooth
Section B: Grammar ( 3 marks)
Choose the word or phrase that has the same meaning or that best completes each sentence.
1. Please look after my little boy while I`m away.
A. take care of B. take part in
C. take place D. take after
2. This hotel is …………..the other one.
A. comfortabler than B. the most comfortable
C. more comfortable D. more comfortable than
3. She used to …….. European food when she lived in London. Now she is used to ……… Asian food.
A. eating / eat B. to eat / eating
C. eat / eating D. ate / eaten
4. This part of the river is not very nice …… swimming because the river is cold and the banks are covered ………. weeds.
A. to / by B. for / with C. with / from D. with / for
5. He had ………a soft voice that we could hardly hear him.
A. too B. so C. enough D. such
6. If Jim studied harder, he ……….better grades.
A. would get B. will get
C. would got D. would have got
7. It was nice ……….. Ann to put me ……….. for the night.
A. to / off B. of / up C. for / up D. of / on
8. That box is light ………… for her to lift.
A. too B. such C. enough D. so
9. He told me to shut up and get out.
A. stop talking B. stand up C. get up D. speak up
10. Mr. Quang said to me "Why do you want this job?"
Mr. Quang asked me ……………..
A. why I want this job. B. why I wanted that job.
C. why I want that job. D. why you wanted this job.
11. This book is ………….. of the three books.
A. worse than B. the worst C. badder than D. the baddest
12. The house …………… when we arrived.
A. is being built B. being built C. was built D. was being built
13. The boy is ………short to touch the ceiling.
A. too B. so C. enough D. such
14. We are going to have a day trip to Ba`s village,……..?
A. are we B. are you C. aren`t we D. don`t we
15. April 1 is the day ………..is called April Fool`s Day in the West.
A. who B. whom C. when D. which
Section C: Reading ( 2.5 marks)
Read the paragraph below and the summary which follows. Complete the summary by filling each gap with one suitable word from the paragraph.
Air pollution is a cause of ill-health in human beings. In a lot of countries there are laws limiting the amount of smoke which factories can produce. Although there isn`t enough information on the effects of smoke in the atmosphere, doctors have proved that air pollution causes lung diseases.
The gases from the exhausts of cars have also increased air pollution in most cities. The lead in petrol produces a poisonous gas which often collects in busy streets surrounded by high buildings. Children who live in areas where there is a lot of lead in the atmosphere cannot think as quickly as other children and are clumsy when they use their hands.
There are other long-term effects of pollution. If the gases in the atmosphere continue to increase, the earth`s climate may become warmer. A lot of the air near the Poles may melt and may cause serious floods.

Summary
Air (1) ………...…… can make people (2) …………… . Consequently, some countries pass (3) …………….. to control the quantity of (4) …………… in the air. (5) …………… pollution causes particular damage to the body by harming the lungs. (6) …………….. should not be used in petrol because it is bad for children`s health and makes them (7)……………. in using their hands. Poisonous gas from (8) ………………collects in those parts of cities where there are tall buildings. Pollution can also have an influence on the earth`s (9) ……………. . The ice may melt near the North and South Poles, resulting in very bad (10) ……………… .
Section IV: Writing ( 2.5 marks)
Make all the changes and additions necessary to produce, from the following sets of words and phrases, correct sentences which together make a complete letter of complaint.
Dear Mr. Smith,
1. I write / complain / dirt / smoke / come / your factory chimneys.

2. Two days ago / I decide / do / my washing.

3. I wash / sheets / put them out to dry / it / be / nice sunny day / there / be / breeze.


4. When I take / washing in / I be / horrified / discover / it be covered in dirty marks.

5. I assume / breeze I mention / carry / dirt / your chimneys.

6. If this be the case / I must complain / strongest possible terms.

7. This be / not only because of my sheets / but because we have too small children / who be make / breathe same air.


8. Until this incident / I think / your chimneys / be safe and clean.

9. I must warn you / I write / local newspaper tomorrow.

10. I look forward / receive your reply.

Yours sincerely,
Mrs. Jennifer Hunter

---The End ---

ANSWER KEY
Section A: Vocabualary and Pronunciation: (2 marks)
I. Vocabulary (1 mark 0.2 for each sentence)
1. B
2. D
3. B
4. A
5. C
II. Pronunciation: (1 mark 0.2 for each sentence)
1. C
2. D
3. A
4. B
5. C
Section B: Grammar ( 3 marks)
1. A
2. D
3. C
4. B
5. D
6. A
7. B
8. C
9. A
10. B
11. B
12. D
13. A
14. C
15. D
Section C: Reading ( 2.5 marks)
(1) pollution
(2) ill
(3) laws
(4) smoke
(5) Air
(6) Lead
(7) clumsy
(8) lead / exhausts
(9) climate
(10) floods
Section IV: Writing ( 2.5 marks)
I am writing to complain about the dirt and smoke which comes / coming from your factory chimneys.
Two days ago I decided to do my washing.
I washed the sheets and put them out to dry as it as a nice sunny day and there was a breeze.
When I took the washing in, I was horrified to discover that it was covered in dirty marks.
I assume that the breeze I mentioned carried / must have carried the dirt from your chimneys.
If this is the case, I must complain in the strongest possible terms.
This is not only because of my sheets but (also) because we have two small children who are made to breathe the same air.
Until this incident I thought your chimneys were safe and clean.
I must warn you that I am going to write to the local newspaper tomorrow.
10. I look forward to receiving your reply.
---The End ---

 
Gửi ý kiến