Violet
Dethi

Tin tức thư viện

Khắc phục hiện tượng không xuất hiện menu Bộ công cụ Violet trên PowerPoint và Word

12099162 Kính chào các thầy, cô. Khi cài đặt phần mềm , trên PowerPoint và Word sẽ mặc định xuất hiện menu Bộ công cụ Violet để thầy, cô có thể sử dụng các tính năng đặc biệt của phần mềm ngay trên PowerPoint và Word. Tuy nhiên sau khi cài đặt phần mềm , với nhiều máy tính sẽ...
Xem tiếp

Quảng cáo

Hỗ trợ kĩ thuật

Liên hệ quảng cáo

  • (024) 66 745 632
  • 096 181 2005
  • contact@bachkim.vn

Tìm kiếm Đề thi, Kiểm tra

đề thi thử đại học môn anh văn - đề số 21

Nhấn vào đây để tải về
Hiển thị toàn màn hình
Báo tài liệu có sai sót
Nhắn tin cho tác giả
(Tài liệu chưa được thẩm định)
Nguồn: sưu tầm
Người gửi: Nguyễn Văn Thế (trang riêng)
Ngày gửi: 20h:10' 04-06-2008
Dung lượng: 61.0 KB
Số lượt tải: 283
Số lượt thích: 0 người





ĐỀ SỐ 21
(Thời gian làm bài: 180 phút)

Câu 1: Chọn một từ/ nhóm từ thích hợp cho mỗi chỗ trống trong các câu sau. (2,0
điểm)
1. I will see him when he . . . . . . . . . . . . . next week.
A. will arrive
arrive
B. arrives
C. arrived
D. would
2. If you . . . . . . . . . . . . . drinking so much, you will get a stomachache.
A. go over
B. go on
C. go out
D. go by
3. Tom saved money . . . . . . . . . . . . .
A. so that he bought a computer
B. so that to buy a computer
C. so that he could buy a computer
D. in order he buys a computer
4. It`s high time we . . . . . . . . . . . . .
A. are leaving B. left








C. will leave








D. were left
5. There is no one in the house . . . . . . . . . . . . . ?
A. isn`t there B. is there C. is anyone
anyone
6. I will play tennis tomorrow . . . . . . . . . . . . . it rains

D. isn`t
A. except
B. otherwise
C. unless
D. but
7. . . . . . . . . . . . . . the students here enjoy taking part in social activities.
A. Most of
number of
B. Most
C. Much of
D. The
8. "Is the . . . . . . . . . . . . . ?" - "No, its black"
A. big brown dog
C. brown dog big
B. brown a big dog
D. big dog brown
9. My sister went to Canada in 2000. I have . . . . . . . . . . . . . touch with her.
A. take
B. kept
C. lost
D. put
10. Wood can . . . . . . . . . . . . . making paper.
A. be used for
C. used to
B. be used to
D. use
11. She will never get used . . . . . . . . . . . . . on the left
A. to drive B. drive C. to driving
12. Last week, Dick . . . . . . . . . . . . . his right leg

D. driving



A. feels and breaks
C. fell and broke



B. felt and broke
D. fallen and broken
13. She was unhappy . . . . . . . . . . . . . her childhood
A. during B. for C. while
14. He was only nine, but he ate . . . . . . . . . . . . . his father did
A. much than B. more than that
C. as much as D. so much as
15. Six miles . . . . . . . . . . . . . a long distance to walk

D. as
A. is
B. are
C. have
D. take
16. Which of the following words is stressed on the first syllable?
A. enjoy B. require C. apply

D. whisper
17. Which of the following words is stressed on the second syllable?
A. serious
B. terrible
C. confident
D. reliable
18. Which of the following words contains the final sound /z/?
A. looks B. buys C. passes

D. writes
19. Which underlined part is pronounced differently from the others?
A. climb
B. timber
C. written
D. river
20. Which of the following words has the ending /t/?
A. swallowed B. washed C. wanted

D. regarded


Câu 2: Diền vào chỗ trống bằng dạng đúng của từ trong ngoặc (1,5 điểm)
21. He is a very . . . . . . . . . . . . . carpenter (skill)
22. She is singing . . . . . . . . . . . . . (beauty)
23. Her father . . . . . . . . . . . . . her to apply for the job (courage)
24. Please . . . . . . . . . . . . . the relevant authorities at once (information)
25. Half of the . . . . . . . . . . . . . in this school come from Can Tho (lecture)
26. There has been a . . . . . . . . . . . . . of 10% in the amount of money available
for buying new books (reduce)

Câu 3: Tìm một từ thích hợp để điền vào mỗi chỗ trống được đánh số trong đọan
văn sau (2,0 điểm)
Mrs. Bailey and her little daughter, Julie, were coming back home from
shopping when they saw their neighbour, Mrs. Perkins, standing outside her front
door looking very upset.
"Hello, what`s the (27) . . . . . . . . . . . . . ? You do look miserable!" said Mrs.
Bailey.
"I have done a silly thing. I have locked myself (28) . . . . . . . . . . . . ." said
Mrs. Perkins. "I don`t know what to do. If only I weren`t so fat, I would be (29) . . .
. . . . . . . . . . to get in through the window. That small window at the side of my
house isn`t fastened."



Mrs. Bailey thought a moment and then asked Julie (30) . . . . . . . . . . . . .
climb through the window. Mrs. Perkins wondered if Julie would be tall (31) . . . . .
. . . . . . . . to reach the door handle when she got in. Julie said she would try. So,
the two ladies helped the (32) . . . . . . . . . . . . to climb in over the window-sill.
They were very pleased (33) . . . . . . . . . . . . . they heard Julie behind the
door. She managed to reach up, turn the door handle and release the lock. Mrs.
Perkins pushed the door wide (34) . . . . . . . . . . . . . and with a feeling of relief
stepped into (35) . . . . . . . . . . . . . own home.
"Thank you very much for you (36) . . . . . . . . . . . . . , Julie. Here is twenty
pence for you to spend."




Câu 4: Đọc đọan văn dưới đây và trả lờo các câu hỏi sau (2,0 điểm)
English has for more than a century and a half been called a word language.
The number of people who speak it as their mother tongue has been estimated at
between three hundred million and four hundred million. It is recognized as an
official language in countries where 1.5 billion people live. China, the importance
attached to learning English is such that a televised teaching course drew
audiences of up to 100 million. But this spread of English throughout the word is
relatively recent. In the late sixteenth century, English was spoken by just under 5
million people. The arrival of English in North America was the key step its world-
wide expansion. The United States is a huge commercial market and this has
tended to promote the English language in many other nations. About eighty
percent of the data stored on the world`s computers are believed to be in English
and nowadays insufficient knowledge of English can be a problem in business.
37. How long has English been called an international language?
-
-
................................................
................................................
38. What mainly helped spread English throughout language?
-
-
.................................................
.................................................
39. How many people speak English as their first language?
-
-
..................................................
..................................................
40. What has tended to promote the English language in many other nations?
-
-
...................................................
...................................................

Câu 5: Viết lại các câu sau sao cho nghĩa của chúng không thay đổi. Mỗi câu viêt
lại được bắt đầu bằng những từ cho sẵn. (1,5 điểm)



41. Although Bill took a taxi, he still arrived late.
-
In spite ...............................................
42. The stamps are so beautiful that all of us want to buy them.
-
They are such ..........................................
43. The boy threw the ball through the window.
-
The ball ...............................................
44. Barbara asked me: "Why do you leave without saying goodbye?"
-
Barbara wanted to know ...................................
45. It is not a habit of mine to sleep in the afternoon
-
I`m not ................................................
46. Nam has difficult in studying physics
-
It is ...................................................
Câu 6: Sử dụng các từ gợi ý sau để viết thành những câu hòan chỉnh. Anh(chị) co
thể them từ và thực hiện những biến đổi cần thiết nhưng không bỏ bất kỳ từ nào
(1,0 điểm)
47. Dick/ listening/ classical music/ when/ friend/ arrived.
-
.......................................................
48. They/ warn/ us/ not/ sleep/ without/ mosquito nets.
-
.......................................................
49. My father/ look/ forward/ hear about/ results/ my exams.
-
.......................................................
50. It/ take/ him/ six years/ master English.
-
.......................................................



ĐÁP ÁN

Câu 1: (2 điểm - mỗi câu đúng được 0,1 điểm)
1B 2B 3C 4B 5B 6C 7A 8D





9C





10A
11C
12C
13A 14C
15A
16D
17D 18B
19A
20B

Câu 2: (1,5 điểm - mỗi từ đúng được 0,25 điểm)
21. skilled/ skillful/ skilful
23. encourages/ encouraged
25. lecturers

Câu 3: (2 điểm - mỗi từ đúng được 0,2 điểm)


22. beautifully
24. inform
26. reduction
27. matter/ problem
28. out (outside: 0,1 điểm)
29. able
32. girl/ child
35. her
30. to
33. when/ as
36. help/ assistance
31. enough
34. open



Câu 4: (2 điểm - mỗi câu trả lời đúng được 0,5 điểm)
37. For more than a century and a half. (Or: English has for more than a century
and a half been called a world/ an international language)
38. The arrival of English in North America helped spread English throughout
the world. (Or: The arrival of English in North America was the key step in its
worldwide expansion.)
39. Between three hundred million and four hundred million people (speak
English as their first language)
40. The United States is a huge commercial market and this has tended to
promote the English language in many other nations. (Or: The huge commercial
market of the United States has)

Câu 5: (1,5 điểm - mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
41. In spite of taking a taxi, Bill still arrived late
42. They are such beautiful stamps that all of us want to buy them
43. The ball was thrown through the window by the boy
44. Barbara wanted to know why I left school without saying goodbye
45. I`m not used to/ accustomed to sleeping in the afternoon
46. It`s difficult for Nam to study physics

Câu 6: (1 điểm - mỗi câu đúng được 0,25 điểm)
47. Dick was listening to classical music when his friend arrived
48. They warned us not to sleep without mosquito nets
49. My father looks forward/ is looking
 
Gửi ý kiến