Banner-dethi-1090_logo1
Banner-dethi-1090_logo2

Tìm kiếm Đề thi, Kiểm tra

Quảng cáo

Hướng dẫn sử dụng thư viện

Hỗ trợ kĩ thuật

Liên hệ quảng cáo

  • (024) 66 745 632
  • 036 286 0000
  • contact@bachkim.vn

De thi thu THPT 2008

Nhấn vào đây để tải về
Hiển thị toàn màn hình
Báo tài liệu có sai sót
Nhắn tin cho tác giả
(Tài liệu chưa được thẩm định)
Nguồn: Sưu tầm
Người gửi: Nguyễn Xuân Trường (trang riêng)
Ngày gửi: 22h:47' 16-06-2008
Dung lượng: 67.0 KB
Số lượt tải: 250
Số lượt thích: 0 người
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 2007-2008
Môn thi: Tiếng Anh - khóa ngày 20-6-2007
Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)
I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others (0.6 pt)
1. A. set    B. head  C. heat  D. dead
2. A. machine  B. inspiration  C. exchange D. champagne 3. A. pleased  B. erased  C. increased  D. amused II/ Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence (3.8 pts)
4. The examination will be held ________ June, 2007.
A. in  B. on  C. at  D. to 5. ___________ the first and second nights of Passover, Jewish families often enjoy the Seder.
A. In  B. On  C. Over  D. At 6. Wearing uniforms help poor students feel equal _________ others.
A. up  B. on  C. off  D. to 7. The boy was greatly proud _______ his success at school.
A. on  B. of  C. at  D. in 8. Cong Vinh seems to be well-qualified _________ the latest position.
A. in  B. by  C. for  D. of 9. He read his article on the website last night, ________?
A. doesn’t he  B. didn’t he  C. did he  D. hasn’t he 10. Are all the students used ___________ their summer vacation in the countryside?
A. to spend  B. spend  C. to spending  D. spending 11. Passover ________ in Israel and by all Jewish people.
A. is hold  B. is celebrating  C. celebrates  D. is celebrated 12. “When will Mr. Ba retire? He began ________ for the company thirty years ago.”
A. to be worked  B. to working  C. will work  D. to work 13. If Ba were rich, he ________ around the world.
A. should travel  B. travelled  C. could travel  D. must travel 14. They are still playing on the field ___________ it is raining heavily.
A. though  B. because  C. but  D. despite 15. Study harder _________________.
A. if you will pass the exam  B. and you will pass the exam
C. unless you pass the exam  D. or you will pass the exam 16. The girl wishes she ____________ in Nha Trang for the festival next week.
A. will stay  B. could stay  C. is staying  D. can stay 17. On the way to school, Long often stops _________ a newspaper.
A. to buy  B. buy  C. buying  D. bought 18. The cooker ________ is displayed at Nguyen Kim Supermarket looks modern.
A. why  B. who  C. which  D. whose 19. _ “Let’s go to Vung Tau on the weekend.”
_ “_____________”
A. That’s a fine day  B. That’s a good trip  C. Yes, please  D. Yes, let’s 20. _ “Thank you very much”
_ “______________”
A. Are you worried?  B. You’re welcome  C. Not all  D. Nothing 21. For most households, lighting ____________ for 10 percent to 15 percent of the electricity bill.
A. accounts  B. applies  C. asks  D. prepares 22. Ho Chi Minh City will ___________ temperatures between 25oC and 30¬¬oC tomorrow.
A. experience  B. arrive  C. achieve  D. occur III/ Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage (1.6 pts)
Mr. Brown and some (23) __________________ conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready to make the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr. Brown’s instructions, they are divided (24) ____________ three groups. Group I needs to walk along the shore. Group 2 should check the sand, (25) _________ group 3 has to check among the rocks. Garbage must be put into plastic bags, and the bags will be (26) __________ by Mr. Jones. He will take the bags to the garbage (27) _________. Each member will be given a map to find the right place. They won’t eat the picnic lunch (28) __________ by Mrs. Smith until the whole area is clean. (29) _________ are eager to work hard so as to refresh this (30) ________ area.
23. A. voluntary       B. volunteers       C. volunteering        D. volunteer 24. A. in  B. to      C. into       D. onto 25. A. or       B. and  C. because       D. though 26. A. selected       B. chosen  C. collected       D. elected 27. A. dump      B. yard      C. area  D. place 28. A. happened       B. provided  C. achieved       D. shown 29. A. Them all  B. They all  C. All them D. All they 30. A. spoiling  B. spoil  C. spoiled  D. spoils IV/ Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting (0.8 pt)
31. You’re tired as you got up too late to watch TV last night.           A           B            C                      D
32. The Internet is a very fast and convenient way for us to get a lot of informations.                            A                           B                         C                      D
33. The bus is such an inexpensive means of transport that people take them very often.                           A                          B                            C                    D
34. She has been playing as a professional tennis player from 1990s.                A                     B                         C                      D
V/ Use the correct form of the word given in each sentence (0.8 pt)
35. The Internet has helped students study more ________________. (EFFECT)
36. It is __________ that our environment is more and more polluted. (DISAPPOINT)
37. We are trying to have a(n) ______________ world. (POLLUTE)
38. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _______________ to better my knowledge. (COURAGE)
VI/ Read the dialogue and then decide whether the statements that follow are True or False (0.8 pt)
Mrs. Lan: What’s the matter, Mrs. Linh?
Mrs. Linh: I’ve just received my latest electricity bill. It’s so enormous.
Mrs. Lan: Let me see. It’s 350,000 VND. What an enormous bill it is!
Mrs. Linh: I paid 200,000 VND last month. I don’t know why it’s higher this month.
Mrs. Lan: Which counter is installed in your house?
Mrs. Linh: The usual mechanical counter was replaced with an electronic counter at the beginning of this month. It is said to run more exactly and be more convenient for the power officials to record monthly electricity numbers.
Mrs. Lan:  I don’t know what happens. The usual mechanical counter is still used in my house. Why don’t you complain to the Power Department of Ho Chi Minh City about it?
Mrs. Linh: Thanks for your advice. I am writing a complaint letter right now.
39. The bill Mr. Linh received last month was lower than the latest one.
40. Mrs. Linh has spent 550,000VND on electricity in the last two months.
41. Mrs. Lan insisted that the electrical counter is wrong.
42. Electricity numbers are recorded every month.
VII/ Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentence printed before them (1.6 pts)
43. Ba said," Why don’t we stop eating chicken to avoid being infected with bird flu?”
Ba suggested that chicken shouldn’t .......................................................................................................
44. The last time she went out with him was 9 months ago.
It is ...........................................................................................................................................................
45. There was too much snow for us to go out.
There was such ........................................................................................................................................
46. Miss Huong Tram is the best student in this class.
Nobody ....................................................................................................................................................

ĐÁP ÁN ĐỀ NGHỊ
1.
C
22.
A

2.
C
23.
D

3.
C
24.
C

4.
A
25.
B

5.
B
26.
C

6.
D
27.
A

7.
B
28.
B

8.
C
29.
B

9.
B
30.
C

10.
C
31.
C

11.
D
32.
D

12.
D
33.
D

13.
C
34.
D

14.
A
35.
Effectively

15.
B
36.
Disappointing

16.
B
37.
Unpolluted

17.
A
38.
Encouragement

18.
C
39.
True

19.
D
40.
True

20.
B
41.
False

21.
A
42.
True

43. Ba suggested that chicken shouldn’t be eaten (for fear of bird flu/so that they could avoid being infected with bird flu).

44. It is 9 months since she (last) went out with him.

45. There was such a lot of snow that we couldn’t go out.

46. Nobody in this class is as good as Miss Huong Tram.

Người giải đề: LÊ MINH PHƯƠNG (Giáo viên tiếng Anh Trường THPT chuyên Lê Hồng Phong TP.HCM)

No_avatar
Theo tôi đáp án của anh Phương cho 1 số câu là chưa thoả đáng. Ví dụ câu 2, câu 4, câu 23. Đề nghị tác giả đưa lên cho đáp án chuẩn Mỉm cười 
 
Gửi ý kiến