Violet
Dethi

Tin tức thư viện

Khắc phục hiện tượng không xuất hiện menu Bộ công cụ Violet trên PowerPoint và Word

12099162 Kính chào các thầy, cô. Khi cài đặt phần mềm , trên PowerPoint và Word sẽ mặc định xuất hiện menu Bộ công cụ Violet để thầy, cô có thể sử dụng các tính năng đặc biệt của phần mềm ngay trên PowerPoint và Word. Tuy nhiên sau khi cài đặt phần mềm , với nhiều máy tính sẽ...
Xem tiếp

Quảng cáo

Hỗ trợ kĩ thuật

Liên hệ quảng cáo

  • (024) 66 745 632
  • 096 181 2005
  • contact@bachkim.vn

Tìm kiếm Đề thi, Kiểm tra

ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 HOT THANH HOA

Wait
  • Begin_button
  • Prev_button
  • Play_button
  • Stop_button
  • Next_button
  • End_button
  • 0 / 0
  • Loading_status
Nhấn vào đây để tải về
Báo tài liệu có sai sót
Nhắn tin cho tác giả
(Tài liệu chưa được thẩm định)
Nguồn:
Người gửi: Trịnh Ngọc Cường
Ngày gửi: 22h:33' 21-05-2022
Dung lượng: 85.5 KB
Số lượt tải: 26
Số lượt thích: 0 người
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG VÀO LỚP 10
THANH HÓA

Môn : Tiếng Anh
Năm học 2022-2023
Ngày thi : 04/05/2022
Thời gian làm bài: 60 phút;
(Không kể thời gian giao đề)
(Thí sinh không được sử dụng tài liệu; Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm)
Họ tên thí sinh:......................................................... SBD: ...........................Phòng thi:..........
Chữ ký của giám thị 1…………………Chữ ký của giám thị 2...................................................
PHẦN A: NGỮ ÂM ( 1.0 điểm )
I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại.
1
A. decided
B. missed
C. looked
D. stopped
2
A. chat
B. chimney
C. such
D. chaos
3
A. seems
B. laughs
C. walks
D. speaks
II. Chọn từ có trọng âm chính rơi vào vị trí khác so với các từ còn lại.
4.
A .suggest
B. father
C. freedom
D. doctor
5.
A .positive
B.romantic
C. colourful
D. different
PHẦN B: NGỮ PHÁP VÀ TỪ VỰNG (4,0 điểm)
I. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau.
6.She spent two hours ( speak) ____________ English in her free time.
7.Stylishly (decorate) _________with beautiful ornaments, the house costs a huge sum of money.
8.They (live)____________ in this city since 2006.
9.My sister (go) ________________ to the party when it began to rain.
10. Neither Nam nor his father (like) _________going swimming in the summer.
II. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau
11.The company is investing $ 10 million to ____________ its factories. ( MODERN)
12.The air is _________________ polluted by exhaust fume from cars . ( SERIOUS)
14. Luckily, my backpack is _________ so my clothes didn't get wet. (WATER)
14. Politeness is one thing. Real kindness is another. You must learn to _________ between the two. (DIFFER)
15. The road was icy but she stopped the car . _________ (EXPERT)
III. Chọn một đáp án đúng trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành mỗi câu sau.
16. He is_________ most hard-working student on my class.
A. a B. an C. the D. Ø
17. My grandfather is in the mood __________ growing fruit trees.
A. of B. in C. on D. for
18. Nga and Kate are close friends _______ they have many things in common.
A. despite B. because of C. because D. although
19. Have you finished reading the book _______I gave you yesterday ?
A. which B. where C. who D. whom
20.Let's go for a walk, _________ ?
A. do we B. don't we C. shall we D. let
21.I could hardly________ a word - “ hello” , “goodbye”, “thank you” was just about it
A. speak B. tell C. say D. aks
22. He admitted _______the mobile phone from the supermarket.
A. to steal B. steals C.stole D. stealing
23. They had a four-day holiday, then began work________
A. on end  B. out of bounds  C. in earnest  D. in proportions
24.The picnic has been _______ until next week due to bad weather.
A. got out B. put out C. got off D. put off
25.Peter is asking to borrow Nam's pen. - Peter: “Can I borrow your pen, Nam?”
- Nam: “_______”
A. Me too. B. Here you are. C. Thanks a lot. D. Congratulations!
PHẦN C: ĐỌC HIỂU (3,0 điểm)
I. Đọc và chọn một từ thích hợp đã cho trong khung điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau.
which advised abroad unusual may
Most British people go (26)___________ on holiday to visit family, or on short business trip. People are (27) ____________ to find out how to get urgent treatment before leaving the UK. They have to fill a form (28) ____________ explains what they should do if they fall ill or have an accident, and what arrangements exist in their country for medical treatment. The regulations are fairly simple but if people do not have this information, they (29) __________ find that private medical care is extremely expensive. It is not (30) ______________ for people to discover that they do not have enough money with them to pay the total costs and in such circumstances , an already difficult situation becomes even more complicated.
II. Đọc đoạn văn sau và chọn câu trả lời đúng cho các câu hỏi.
Today we hear more and more about the importance of getting enough sleep. Sleep can give energy to both our bodies and our brains. It can also affect our feelings, behaviour, and memory.
Studies have shown that people in some countries spend less time sleeping and more time working. But our bodies cannot work well without enough sleep. Losing just one or two hours of sleep a night, over a long period of time, can badly affect our health. We cannot work for many hours; we can get angry easily; and we can even lose our IQ points. That explains why, without enough sleep, an intelligent person may have difficulty doing daily tasks.
Studies have also shown that the time of year seems to affect how much sleep we need. People usually sleep longer in the winter, sometimes as much as 14 hours a night. However, in the summer, they sometimes sleep as little as six hours, without having any problems.
(Adapted from Strategic Reading by Richards and Eckstut-Didier)
31.What is the passage mainly about?
A. Benefits of getting up early B. Ways to sleep better
C. Causes of losing sleep D. The importance of sleep
32.Which of the following is NOT mentioned in paragraph 1 as something that can be affected by sleep?
A. memory B. feelings C. behaviour D. diet
33.According to paragraph 2, which of the following can be a consequence of losing sleep?
A. Our health becomes worse. B. People have less time to work.
C. People can finish their daily tasks. D. Our bodies can work better.
34.The word intelligent in paragraph 2 is closest in meaning to _______.
A. clever B. ugly C. careful D. angry
35.The word they in paragraph 3 refers to _______.
A. hours B. people C. problems D. studies
III. Chọn một đáp án trong số A, B, C hoặc D điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau.
Television is still one of our most popular forms of entertainment. It brings people closer. (36) _______ families still watch shows or enjoy live sports programmes together. Television gives people something to talk about at school and at work and it often gets us talking about important issues. (37) _______, television - like everything else in the world today - is changing.
The most important influence (38) _______ television recently has been technology. Computers and the Internet have completely changed the way we get information and entertainment. Watching films and videos online is becoming more and more popular. Computers and smartphones, (39) _______ are much cheaper than ever before, help people choose their favourite programmes quickly and more effectively. Today, as life is getting faster, our mobile screens are the best way to watch programmes anywhere we like. Therefore, television stations have to change the way they make shows in order to give (40) _____ what they want. (Adapted from Gateway by Spencer and Edwards)
36. A. Every B. Much C. Each D. Many
37.A. Although B. Otherwise C. However D. For example
38.A. at B. on C. in D. about
39.A. where B. which C. who D. when
40.A. presenters B. visitors C. viewers D. spectators
PHẦN D: VIẾT (2 điểm)
I. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi so với ban đầu, bắt đầu bằng từ gợi ý.
41. Ba started reading comic books five years ago.
Ba has_____________________________________________________
42. We don't have much money to buy a new car.
Ò We wish ________________________________________________________________.
43.Someone cleaned the room yesterday.
 The room _______________________________________________________________
44. Experts think that all dogs evolved from wolves.
 All dogs are ___________________________________________________________
45. Although Mr.Cuong is well-known , he is gentle and modest.
 Well-known______________________________________________________________
II. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi so với câu ban đầu, sử dụng từ cho sẵn trong ngoặc đơn ( không được thay đổi dạng của từ trong ngoặc ) :
46. The book is very interesting. I bought it yesterday. (WHICH)
 ___________________________________________________________
47.It is necessary for you to do this project. (NEED)
Ò__________________________________________________________.
48."Shall we go to visit Ha Long Bay this summer ?" said Mr.John. (SUGGESTED)
Ò _______________________________________________________.
49. Nick can not decide to get married to Mary or stay single until he can afford a house and a car. (DECISION)
__________________________________________________________________
50.We are thankful to the doctors and nurses for their contribution to preventing COVID-19.
(WHAT)
 We are thankful to ___________________________________________________________.
----------- THE END ----------
ĐÁP ÁN CHẤM ĐIỂM ĐỀ KHẢO SÁT VÀO LỚP 10
NĂM HỌC 2022 - 2023
Môn thi: Tiếng Anh
Thời gian: 60 phút, không kể thời gian giao đề
(gồm 02 trang)
PHẦN A: NGỮ ÂM (1,0 điểm)
I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại.
1. A. decided
2. D. chaos
3. A. seems
II. Chọn từ có trọng âm chính rơi vào vị trí khác so với các từ còn lại.
4. A .suggest
5. B. romantic
PHẦN B: NGỮ PHÁP VÀ TỪ VỰNG (4,0 điểm)
I. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau
6. speaking
7. decorated
8.have lived
9.was going
10. likes
II. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành các câu sau.
11. modernize
12. seriously
13. waterproof
14. differentiate
15. expertly

III. Chọn một đáp án đúng trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành mỗi câu sau.
16. C
17. D
18. A
19. C
20. C
21. C
22. D
23. C
24. D
25. B
PHẦN C: ĐỌC HIỂU (3,0 điểm)
I. Chọn một từ thích hợp trong ô dưới đây điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau.
26. abroad
27. advised
28 .which
29. may
30. unusual
II. Đọc đoạn văn sau và chọn một đáp án đúng trong số A , B, C hoặc D.
31. D
32. D
33. A
34. A
35. B
III. Chọn một đáp án trong số A, B, C hoặc D điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau.
36. D
37. C
38. B
39. B
40. C
PHẦN D: VIẾT (2,0 điểm)
I. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi so với câu ban đầu, bắt đầu bằng từ gợi ý.
41. Ba has read comic books for five years.
42. We wish we had much money to buy a new car.
43. The room was cleaned yesterday.
44. All dogs are thought to have evolved from wolves by experts.
45. Well-known as / though/Although /Much as Mr.Cuong is, he is gentle and modest
II. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi so với câu ban đầu, sử dụng từ cho sẵn trong ngoặc đơn ( không được thay đổi dạng của từ trong ngoặc).
46. The book which I bought yesterday is very interesting.
47.You need to do this project.
48. Mr.John suggested going to visit Ha Long Bay that summer.
Or: Mr.John suggested (that) we (should) go to visit Ha Long Bay that summer
49. Nick can not make a decision to get married to Mary or stay single until he can afford a house and a car.
50. We are thankful to the doctors and nurses for what they have contributed/ contribute/ contributed to preventing/ the prevention of COVID-19.
HƯỚNG DẪN CHẤM

ĐIỂM BÀI THI = TỔNG CÁC CÂU ĐÚNG x 0,2
 
Gửi ý kiến