Violet
Dethi

Tin tức thư viện

Khắc phục hiện tượng không xuất hiện menu Bộ công cụ Violet trên PowerPoint và Word

12099162 Kính chào các thầy, cô. Khi cài đặt phần mềm , trên PowerPoint và Word sẽ mặc định xuất hiện menu Bộ công cụ Violet để thầy, cô có thể sử dụng các tính năng đặc biệt của phần mềm ngay trên PowerPoint và Word. Tuy nhiên sau khi cài đặt phần mềm , với nhiều máy tính sẽ...
Xem tiếp

Quảng cáo

Coccoc-300x250

Hỗ trợ kĩ thuật

Liên hệ quảng cáo

  • (024) 66 745 632
  • 096 181 2005
  • contact@bachkim.vn

Tìm kiếm Đề thi, Kiểm tra

tieng anh 8 sach moi

Wait
  • Begin_button
  • Prev_button
  • Play_button
  • Stop_button
  • Next_button
  • End_button
  • 0 / 0
  • Loading_status
Nhấn vào đây để tải về
Báo tài liệu có sai sót
Nhắn tin cho tác giả
(Tài liệu chưa được thẩm định)
Nguồn:
Người gửi: Nguyễn Thị Mai
Ngày gửi: 10h:20' 13-11-2022
Dung lượng: 25.6 KB
Số lượt tải: 810
Số lượt thích: 1 người (Nguyễn Thị Cẩm Loan)
REVIEW UNIT 4 (KEYS) TIẾNG ANH 8 THÍ ĐIỂM
B. LANGUAGE FOCUS: (3ps)
I. Pronunciation: (1p)
1) Choose the word which has a different sound in the part underlined. (0,5p)
1. A. youth
B. cloth
C. bathe
D. month
2. A. suitable
B. situation
C. regulation
D. customer
3.
A. celebration B. question
C. action
D. nation
4.
A. played
B. opened
C. needed
D. lived
5.
A. community B. computer
C. museum
D. customs
6.
A. needed
B. opened
C. wanted
D. celebrated
2) Choose the word which has a different stress pattern from the others. (0,5p)
3. A. festival
B. resource
C. station
D. history
4. A. statue
B. important
C. devote
D. begin
II. Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences. (2ps)
1. You_________ miss any of the meetings. They're always very useful.
A. needn't
B. should
C. shouldn't
D. can
2. She is famous __________ her intelligence. She designs many special styles for Ao dai.
A. in
B. for
C. with
D. into
3. When having meals with a Britain family, you should never chew with your __________open.
A. hand
B. eye
C. finger
D. mouth
4. My sister has been living in Da Lat for two years; ___________, she has never been to Than Tho Lake.
A. however
B. although
C. if
D. because
5. _________ you study harder, you won't be able to pass the examination.
A. If
B. Because
C. Unless
D. Without
6. We __________wear uniform at school from Monday to Saturday. That's good way and equal to everyone.
A. have to
B. haven't to
C. could
D. must
7. The Xoe dance is a___________ tradition of Thai ethnic people.
A. physical
B. spiritual
C. material
D. practical
8. We do not have many carnivals in Viet Nam; ___________, we have many special traditional festivals.
A. moreover
B. while
C. nevertheless
D. although
9. While I ____________the performance, I met one of my old friends.
A. watched
B. was watching
C. watch
D. am watching
10. You should buy the blue sweater. It suits you ___________than the red one.
A. good
B. well
C. better
D. the best
11. The ____________ of quan ho singing has been recognized as a world heritage.
A. preservation B. procession
C. song
D. performance
12. Saint Giong was unable to talk, smile, or walk ___________ he was three years old.
A. even though
B. because
C. while
D. if
13. It's a rule, so everyone ____________strictly follow it.
A. doesn't have to
B. shouldn't
C. has to
D. should
14. The 54 ethnic peoples of Vietnam are___________, but they live peacefully.
A. similar
B. unlike
C. diverse
D. like
15. I detest ___________ so early in the morning.
A. get up
B. getting up
C. gets up
D. to get up
16. Both my brother and I help ____________ our family's goats. We feed them on the pastures by the edge of the village.
A. herds
B. to herd
C. herding
D. to herding
17. Lang Lieu couldn't buy any special food____________he was very poor.
A. although
B. when
C. while
D. because
18. The girl was crying when a fairy____________
A. appears
B. was appearing
C. appeared
D. is appearing
1. B
2. C 3. D
4. A
5. C
6. C 7. B
8. B
9. D
10. C
19. You should ____________ information about a custom or tradition.
A. finds
B. found
C. finding
D. find
20. A tradition is something we do that is special and ____________ down through the generations.
A. to passed
B. passed
C. passing
D. is passing
21. In the UK, there are lots of customs for table manners. For example, We ____________ use
a knife and fork at dinner.
A. have to
B. are having
C. has to
D. having to

22. In Viet Nam, you____________ use only the first name to address people older than you.
A. should
B. must
C. shouldn't
D. have to
23. At the Mid-Autumn Festival ,kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes ; ____________, every child likes it very
much.
A. However
B. Moreover
C. Because
D. Therefore
24. In 2010, Ha Noi____________ its 1000th anniversary.
A. celebrated
B. commemorated
C. worshipped
D. remembered
25. Tet is an occasion for family____________ in Viet Nam.
A. visitings
B. Meeting
C. reunions
D. seeings
26. ____________ spring comes, many Vietnamese villages prepare for a new festival season.
A. While
B. When
C. Nevertheless
D. However
27.People burn incense to show respect to their ____________ during Tet.
A. relatives
B. ancestors
C. friends
D. neighbors
28.The Le Mat Festival ____________ the founding of the village.
A. worships
B. commemorates
C. performs
D. preserves
1.D 2.B 3.A 4.C 5.D 6.A 7.C 8.B 9.B 10.B
D. WRITING: (3ps)
I. Combine each pair of sentences using the words given in brackets. (2ps)
1. Peter and Phong are happy to join the procession. It is going to rain. (however/nevertheless)
→ Peter and Phong are happy to join the procession; however/nevertheless, it is going to rain.
2. Nick wanted to travel around Viet Nam to take pictures of festivals. He started to save money. (therefore)
→ Nick wanted to travel around Viet Nam to take pictures of festivals; therefore, he started to save money.
3. You can go to the Giong Festival. You can go to the Huong Pagoda Festival. (otherwise)
→ You can go to the Giong Festival; otherwise, you can go to the Huong Pagoda Festival.
4. At the Ooc om bok we float beautiful paper lanterns on the river. We also hold thrilling dragon boat races. (moreover)
→ At the Ooc om bok we float beautiful paper lanterns on the river; moreover, we also hold thrilling dragon boat races.
Question VII. Combine each pair of sentences to make one sentence, using the words given in brackets.
1.Lang Lieu couldn't buy any special food . He was very poor.
(BECAUSE)
…………………………………………………………………………………………..…..…
2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets. They make Chung cakes as well.(SO)
…………………………………………………………………………………………..…..…
3.The Hung King Temple Festival was a local festival. It has become a public holiday in Viet Nam since 2007.
(HOWEVER)
…………………………………………………………………………………………..…..…
4.At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes. Every child like it very much.(THEREFORE)
…………………………………………………………………………………………..…..…
1.Lang Lieu couldn't buy any special food , because he was very poor.
2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets, so they make Chung cakes as well.
3.The Hung King Temple Festival was a local festival; however , it has become a public holiday in Viet Nam since 2007.
4.At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes; therefore , every child like it very much.
5. We don't celebrate the festival. It costs too much money. (If)
……………………………………………………………………………………………………..
6. Most people book tickets long in advance. They cannot return home for Tet. (Otherwise)
……………………………………………………………………………………………………..
7. Children like Tet because it's a long holiday. They can also receive lucky money. (Moreover)
……………………………………………………………………………………………………..
8. The buffalo-fighting Festival sounds frightening. Many people come to enjoy it. (Although)
……………………………………………………………………………………………………..
9. The Hung King Temple Festival was a local festival. It has become a public holiday in Vietnam since 2007.
(Nevertheless)
…………………………………………………………………………………………………..
1.At the Autumn Festival children carry beautiful lanterns. It's a memorable childhood experience.(SO)
………………………………………………………………………………………….…..…..…
2.During Tet ,Vietnamse people buy all kinds of sweets. They make chung cakes as well.(AND)
………………………………………………………………………………………….…..…..…
3.The Hung King Temple Festival was a local festival. It has become a public holiday in Viet Nam since 2007.
(HOWEVER)
…………………………………………………………………………………………..…..…
1.At the Mid-Autumn Festival, kids can sing, dance, and enjoy moon-cakes; therefore , every child like it very much.

2.During Tet, Vietnamese people buy all kinds of sweets, so they make Chung cakes as well.
3.The Hung King Temple Festival was a local festival; however , it has become a public holiday in Viet Nam since 2007.

II. Rewrite the following sentences so that their meaning stays the same, using the words given. (1p)
1. Vietnamese students are obligated to wear uniforms when they go to school. HAVE
→ Vietnamese students have to wear uniforms when they go to school.
2. You are not allowed to use your mobile phone on the plane.
MUSTN'T
→ You mustn't use your mobile phone on the plane.
Question VI. Make sentences, using the words and phrases provided (1.5point)
1. Tippping/ not/ custom/ Viet Nam/ so/ you/ not/ have/ tip/ if/ don't want.
………………………………………………………………………………………………
2. In Brazil/ standard/ tip/ in/ restaurant/ be 10 percent.
……………………………………………………………………………………………….
3. The xoe dance/ performed/ the boys and girls/ the hamlets.
………………………………………………………………………………………………
4. We/ have/take/ shoes/ when/ we/ inside/pagoda.
……………………………………………………………………………………………….
5.Nowadays/ teenagers/ rely/ technology/ than/ the/ past.
………………………………………………………………………………………………..
6.Life/ the countryside/ changed/ a lot/ the/ ten /years.
……………………………………………………………………………………………
1. Tippping is not a custom inViet Nam, so you do not/ have to tip if you don't want.
2. In Brazil, the standard tip in restaurant is10 percent.
3. The xoe dance is performed both the boys and girls in the hamlets.
4. We have to take our shoes when we go inside a pagoda.
5.Nowadays teenagers rely on technology more than in the past.
6.Life in the countryside has changed a lot over the past ten years.
-

THE END -
 
Gửi ý kiến